Sllobodan Petrovic, zevendes kryeministri serb i Kosoves deklaroi se platforma serbe per Kosoven eshte nje dokument i cili nuk perputhet me gjendjen aktuale dhe duhet ndryshuar. Petrovic deklaroi se nuk kishte patur mundesi ta shihte ate dokument dhe me sa kishte vene re ne gazeta dhe media shtoi se